top of page
Mellem teenagere_forside.jpg

Gratis foldere med oplæg til samtale om sex og kærlighed

Vores kirker, skoler og institutioner har en helt særlig gave – og opgave. Kirken er den eneste institution der favner mennesket fra fødsel til død – som ser mennesket i alle livsfaser. Derfor er det også en mulighed for særligt kirken og fællesskabet på tværs af aldersgrupper, at favne det hele menneske – også seksualiteten, som er almenmenneskelig og evigt relevant.

 

Som fællesskab kan vi tydeliggøre, at det seksuelle menneske har en gyldig og velkommen plads, indenfor de rammer som vores tro og værdier så trygt udstikker og skaber. Jeg har et ønske om at hjælpe menigheder, kirker og relevante institutioner med at skabe synlighed og tydelighed omkring sex, seksualitet, kærlighed og samtalen om dette. Med simple og let håndterbare greb. 

 

Derfor har jeg udviklet foldere, med henblik på at synliggøre kirkens / menighedens / fællesskabets ønske om at varetage og skabe plads til samtalen om kærlighed, sex og seksualitet. Med et synlige og simpelt greb vise, at der er plads til den almenmenneskelige seksualitet, og at kirken / fællesskabet ønsker at favne dette område - i de forskellige livsfaser - og med respekt for både det smukke og det svære. Med et ønske om at facilitere og hjælpe samtalen, og med et ønske om at styrke parforhold, ægteskaber og seksuelle relationer. 

Folderne er udviklet til 7 forskellige livsfaser – ”Teenagere”, ”kærestepar”, ”Nygifte”, ”Parforholdet i børnefamilien”, ”Singler”, ”Det langvarige parforhold” og ”Seniorer”.

 

De er udviklet af Parterapeut og sexolog Amanda Lagoni, og i dialog med repræsentanter fra Indre Mission, Luthersk Mission og apostolsk kirke Danmark.  

 

Design og layout; Papmaché Studio

 

Om Amanda Lagoni;

Amanda er cert. Parterapeut og sexolog, og har en opvækst indenfor Indre Mission og folkekirken. Hun ser samtalen om sex og kærlighed som værende afgørende for den menneskelige trivsel, og kirkens rolle i dette, som uundgåelig og vigtig. 

 

”som kirken varetager stort set alle andre aspekter af mennesket, er disse foldere en hjælp til at sætte fokus på og fascilitere denne vigtige og almenmenneskelige samtale. At disse foldere befinder sig synligt i kirkerummet / fællesskabet, er et stærkt signal om at denne samtale er velkommen her – at det hele menneske er velkommen. Samtidig er det et konkret og let tilgængeligt redskab til en samtale, der for mange kan være vanskelig at starte”.

Folderne kan læses her: (klik på billedet og forstør)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folderne kan gratis downloades og printes, eller bestilles til tryk ved at følge guiden herunder.

Alle udgifter ifm udvikling af materialet er betalt af Amanda Lagoni.

I kan som forening, kirke eller fællesskab lave en frivillig donation til udarbejdelsen af materialet. Donation kan overføres til Arbejdernes Landsbank, Reg. nr. 5381 konto 0000402280 mærk "foldere".

DOWNLOAD FOLDERE TIL PRINT PÅ EGEN FARVEPRINTER

 

 

 

DOWNLOAD OG GUIDE TIL TRYK AF FOLDERE HOS VISTAPRINT

bottom of page